Viatjar a l’estranger amb animals

viatjar-estranger-animals

06 jul. Viatjar a l’estranger amb animals

Ara que estem a l’estiu i ens desplacem més hem de tenir en compte certs punts  si programem un viatge a l’estranger amb el nostre animal.

Per tal de complir tots els requisits d’allà on anem és indispensable consultar a l’ambaixada o consolat del país de destí o a la web de CEXGAN: http://cexgan.magrama.es

Alguns dels requisits són:

  • Identificació amb microxip.
  • Vacuna contra la ràbia al dia.
  • Passaport. És necessari tan pels desplaçaments dins la Unió Europea com per tornar a casa des de països extracomunitaris. Ha d’estar actualitzat en vacunes i desparasitacions.
  • Certificats veterinaris.

El veterinari clínic emet un certificat oficial de salut editat pel Consejo General de Colegios Veterinarios on especifica que l’animal no presenta malalties infecto-contagioses, que és apte per viatjar i té les vacunes i desparasitacions interna i externa al dia que exigeix el país de destí. Aquest certificat té una validesa de 10 dies, però hi ha països que exigeixen que aquest certificat s’emeti dins les 48 hores prèvies a l’embarcament.

Depenent del país on viatgem hem de presentar el certificat oficial de salut a l’àrea d’agricultura de la Delegació del Gobern perquè un veterinari oficial ens expedeixi un certificat oficial d’exportació. Ens hem d’informar si el país de destí requereix  que aquest certificat sigui visat per la seva ambaixada o es validi mitjançant la Postil.la del Conveni de la Haia.

Altres vacunacions: Hi ha països on és obligatori tenir en gos vacunat contra el brom,  la leptospirosi o altres malalties.

Analítica sanguínea: Depenent del país de destí pot ser necessari la determinació per part d’un laboratori autoritzat per la Unió Europea del nivell d’anticossos contra determinades malalties com la ràbia, la leishmaniosi, lesptospirosi…  Si viatgem a certs països és obligatori haver realitzat el test serològic d’anticossos vacunals de la ràbia abans de marxar de viatge per tal que autoritzin la tornada del nostre animal a casa.

Paula Mira Butjosa
Segueix-me!

Paula Mira Butjosa

Ha crescut sempre rodejada d’animals, són la seva passió des dels 5 anys.
Llicenciada en Veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2001.
En constant actualització amb l’assistència de cursos i congressos.
Des del 2011 exerceix també l’acupuntura veterinària com a teràpia alternativa en diverses patologies.
Paula Mira Butjosa
Segueix-me!

Latest posts by Paula Mira Butjosa (see all)

No hi ha Comentaris

Publicar Un Comentari