Els nostres serveis

Vacunacions

És molt important la prevenció de les malalties que poden arribar a ser moltals per les nostres mascotes, tant joves com adults. Com a part del programa de vacunació, realitzem un examen físic del teu animal. Aquest procediment ens permet saber el seu l’estat general de salut i identificar possibles patologies de manera precoç, permetent-nos millors opcions en el seu tractament.

En gossos vacunem contra el virus de la parvovirosi canina, el virus del brom,de l’hepatitis canina, la leptospirosi i la parainfluenza. Recomanem també la vacunació contra la ràbia, i en gossos que han d’anar a residències la vacuna contra la tos de les gosseres. També podem vacunar contra la leishmaniosi, malaltia amb alta prevalència a la nostra zona.

En gats vacunem contra la panleucopènia felina, la rinotraqueitis felina, el calicivirus, la Clamidiasi i en els gats amb risc també recomanem la vacuna contra el virus de la leucèmia felina.

En conills recomanem la vacuna contra la Mixomatosi i la Febre vírica hemorràgica anualment. Aquestes malalties es poden transmetre mitjançant la picada de mosques, mosquits, puces… i no necessiten del contacte directe amb conills malalts per propagar-se.

vacuna-microxip
microxip-microchip

Microxips

És un sistema d’identificació electrònic de l’animal, obligatori a Catalunya des del 1994. És petit com un gra d’arròs i s’inserta sota la pell mitjançant un sistema que no necessita anestèssia.

El microxip té un número únic que es pot llegir mitjançant un lector electrònic, un cop insertat es registren telemàticament les dades de l’animal i del propietari a l’arxiu oficial d’identificació d’animals de Catalunya. Gràcies a això podem identificar els animals perduts i localitzar-ne el propietari.

Consultes de medicina interna

Durant la visita de l’animal o abans de la seva vacunació sempre fem un examen general.

Un examen general inclou una avaluació dels prinicipals òrgans de l’animal, tan per observació, com palpació o mitjançant diferents aparells (otoscopi, oftalmoscopi, fonendoscopi…). Durant la visita preguntem sobre els seu comportament, gana, exercici i activitats regulars.

Això ens ajuda a identificar precoçment les alteracions que poden afectar a la seva salut i qualitat de vida i si cal, fer les proves necessàries per confirmar el seu diagnòstic. Prevenir les malalties és millor que tractar-les.

consulta-medicina-interna
ecografia

Ecografia

És un mètode de diagnòstic que ens permet veure imatges en tres dimensions i en moviment de l’interior de l’animal.  La imatge s’obté mitjançant una sonda que emet unes ones d’alta freqüència no nocives (ultrasons)  a l’interior del cos, que al contactar amb els òrgans retornen en forma d’eco, que és interpretat per un ordinador.  Aquestes ones necessiten de l’aigua per propagar-se.  És per això que no serveixen per estudiar les estructures òssies, ja que els ultrasons no poden atravessar-les, ni les estructures amb molt d’aire, ja que allà els ultrasons no reboten i no poden ser interpretats.

L’ecografia és coneguda sobretot pel diagnòstic de gestació i el seguiment del creixement del fetus, però ens serveix també per estudiar els diferents òrgans com el fetge, la vesícula biliar, la melsa, el cor, els ronyons o la bufeta urinària i identificar-ne variacions i inclús agafar-ne mostres.

Analítica laboratorial

Tenim servei d’analítica sanguínea bàsica, d’orina i de femtes,  que ens permeten  en pocs minuts confirmar el diagnòstic, identificar malalties i pàràsits i monitoritzar el progrés del pacient.

Les analítiques sanguínees prequirúrgiques ens permeten determinar el nivell de risc del pacient per tolerar l’anestèsia i el procediment quirúrgic.  Recomanem aquests estudis als pacients de qualsevol edat, inclús joves i sans, per tal d’identificar possibles patologies I evitar-ne complicacions.

També realitzem estudi de citologies de mostres preses tan del conducte auditiu, com de pell, o de mostres obtingudes per punció.

laboratori-analisis-analitica
acupuntura-veterinaria-natura

Acupuntura Veterinària

Segons la medicina tradicional xinesa una malaltia es desenvolupa quan hi ha un desequilibri energètic al cos. L’acupuntura es basa en la inserció d’agulles molt fines en punts específics, anomenats punts d’acupuntura o acupunts. Aquesta punció ajuda  a reestablir l’equilibri normal del cos. El sistema de meridians i punts d’acupuntura s’ha desenvolupat al llarg de milers d’anys com un mètode d’autocuració o autoregulació.

+ informació

Cirurgia general

La seguretat comença abans de la cirurgia. Abans d’anestessiar l’animal realitzem un examen físic general,  recomanem una analítica sanguínea i ens els casos necessaris una radiografia de tórax o electrocardiograma.

Abans de la cirurgia l’animal rep medicació prenestèssica per tal de relaxar-lo i prevenir el dolor. Després posem una via a la vena per administrar-li fluids, que ens ajuden a mantenir la pressió arterial durant la intervenció.

Triem el tipus d’anestèssic segons les necessitats particulars de cada animal. Durant la cirurgia monitoritzem les constants de l’animal.

Un cop acabada la cirurgia el mantenim hospitalitzat fins que s’observa una bona eliminació de l’anestèssia. Llavors és donat d’alta amb la medicació adequada a cada cas per evitar que tingui dolor a casa. Els dies posteriors de la cirurgia realizem controls telefònics i presencials per assegurar l’òptima recuperació de l’animal.

quirofan-cirurgies-veterinari
radiologia-radiografies

Radiologia Digital

La radiologia digital és més ràpida i eficient que la convencional, però sobretot és més segura per l’animal. Amb aquest sistema poca estona després  de realitzar la radiografia ens apareix una imatge d’alta qualitat a la pantalla, sent possible processar-la i ajustar-ne els paràmetres.

Això ens permet baixar la dosi de les radiacions a que exposem l’animal i sovint estalviar-li la repetició del procediment.

Mitjançant les radiografies podem visualitzar en dues dimensions el sistema musculoesquelètic de l’animal i els seus òrgans interns amb les seves possibles variacions, com per exemple l’estat dels ossos ( fractures, artrosi, luxacions…), càlculs al sistema urinari o anomalies dels diferents òrgans tant en  forma  com en mida.

Visites a domicili i servei de recollida

Si no us podeu desplaçar podem venir a casa vostra, prèvia cita, a visitar al vostre animal. En el cas que sigui necessari realitzar-li proves podem transportar-te’l fins a la nostra clínica.

Servei de recollida.

Zona d’actuació: Caldes de Montbui i rodalies

servei-domicili