Acupuntura Veterinària

ACUPUNTURA VETERINÀRIA

L’acupuntura  és una tècnica terapèutica  d’origen xinès de 2000 anys d’antiguitat i reconeguda per la OMS,  basada en l’estimulació de punts específics del cos amb la finalitat de tractar malalties, prevenir-les o mantenir la salut.

Aquests punts es poden estimular mitjantçant agulles (acupuntura convencional) o mitjançant altres tècniques com la injecció de substàncies, aplicació d’artemisa calenta (moxibustió), corrents (electroacupuntura), ventoses,  làser, pressió…

L’estimulació del punt d’acupuntura genera un conjunt de reaccions al cos:

  • L’acupuntura estimula al sistema nerviós central perquè alliberi determinats neurotransmisors i substàncies opioides que redueixen la sensibilitat al dolor.
  • L’estimulació d’un punt fa que activem la via aferent del nervi local, hi hagi vasodilatació i increment de la irrigació sanguínea d’aquella zona.
  • L’acupuntura fa augmentar el nivell d’endorfines al cos, que mitjançant els meridians transporta a zones específíques del cos reduint la inflamació i el dolor.
  • L’acupuntura s’ha vist que també incrementa l’aport sanguini als òrgans interns mitjançant l’estimulació de determinats punts.

Les agulles d’acupuntura estan específicament dissenyades per aquesta teràpia. Són molt primes i no tenen la punta afilada, pel que durant la seva inserció passen a través de les fibres musculars sense tallar-les, causant molt poc dolor. Els animals poden sentir una lleu molèstia a l’hora d’aplicar l’agulla però la majoria es relaxen i inclús es poden arribar a adormir durant la sessió.

Si un animal està prenent medicació també pot rebre acupuntura. Aquesta pot ser un complement de la medicina occidental. A Clínica Veterinària Natura practiquem la medicina integrativa, pel que l’animal rep el millor dels dos tipus de medicina.